Buurtbewoners stomverbaasd:

Man die steeds roept dat Nederland kapot is woont er desondanks nog steeds

Foto: Yannick Vidal / ESB Professional / MaciejForyszewski / Santiago Cornejo / Shutterstock.com

Voor de derde keer in een week loopt de 38-jarige Ricardo Woezik met een omgekeerde vlag door de straten van Schotkamp. “Nederland is door het kabinet kapotgemaakt”, roept hij. Desondanks woont Ricardo er nog steeds. Buurtbewoners zijn stomverbaasd.

Ricardo is inmiddels een bekende verschijning in het Gelderse dorp. “Hij loopt hier bijna elke dag”, zegt een buurtbewoonster. “Hij schreeuwt dingen over boeren, het kabinet en asielzoekers. En hij heeft het steeds over de wif, of de wef. Hij zegt dat Nederland helemaal naar de klote is, of zoiets. Dat roept hij al maanden, maar hij woont hier nog steeds. Ik snap er niks van.”

Ook zijn buurman vraagt zich af waarom Ricardo nog niet is geĆ«migreerd: “Als je vindt dat Nederland kapot is, dan blijf je hier toch niet wonen? Er zijn nog 195 andere landen waaruit hij kan kiezen. Luxemburg bijvoorbeeld, of Paraguay, of SomaliĆ«. Daar is het ook nog eens het hele jaar lekker weer.”

“Het zou natuurlijk wel jammer zijn als hij vertrekt”, zegt een andere buurtbewoonster. “Als hij emigreert, raakt Nederland een kei van een heftruckchauffeur kwijt. Dat zou een enorm gemis zijn.”