14 ℃

Kijkers kritisch op songfestivalcommentator Jacqueline Govaert: “Wat heeft zij nou met muziek te maken?”

Kijkers kritisch op songfestivalcommentator Jacqueline Govaert: “Wat heeft zij nou met muziek te maken?”
Foto: HeukersMedia / Shutterstock.com

MALMö - Kijkers van het Eurovisie Songfestival reageren verdeeld op de nieuwe commentator Jacqueline Govaert. Veel kijkers vragen zich af wat Govaert met muziek te maken heeft.

Jacqueline Govaert volgt Jan Smit op als commentator bij het Eurovisie Songfestival. Dinsdag gaf Govaert voor het eerst commentaar bij de halve finale en donderdag mocht zij ook de tweede halve finale becommentariëren. Zaterdag is ze te horen bij de finale. Toch is niet iedereen blij met de keuze voor de 42-jarige Brabantse.

“Het Songfestival is in de eerste plaats een liedjesfeest. Het was logischer geweest als omroep AVROTROS had gekozen voor iemand uit de entertainmentbranche, of op z’n minst iemand met een beetje podiumervaring”, schrijft kijker Ivo op Facebook.

"Ik dacht eerst dat het Anny Schilder was."
Marcha uit Lattrop

Ook Marcha uit het Twentse Lattrop is kritisch op de nieuwe commentator: “Het is mij een raadsel waarom ze dit jaar voor deze mevrouw hebben gekozen. Ik dacht eerst dat het Anny Schilder was. Ik vond dat Jan Smit het vorig jaar veel leuker deed. En hij weet tenminste hoe het is om op een groot podium te staan en een liedje te zingen.”

Mediadeskundige Paul van Geelkerken vindt de keuze voor Jacqueline Govaert juist leuk en gedurfd: “Het is weer eens wat anders. In de afgelopen jaren werd het commentaar bij het Songfestival steeds geleverd door Bekende Nederlanders. Het is leuk dat ze nu een keertje hebben gekozen voor een doodgewone huisvrouw.”

 
Deel dit artikel: