14 ℃

Lisanne (17) zit op een vrije school en bepaalt daarom zelf hoe lang haar meivakantie duurt

Lisanne (17) zit op een vrije school en bepaalt daarom zelf hoe lang haar meivakantie duurt
Foto: Tatyana Gl / Depositphotos.com

VINKEVEEN - In tegenstelling tot leeftijdsgenoten op reguliere scholen zit de meivakantie er voor Lisanne Spijkakkers (17) uit Vinkeveen nog niet op. Lisanne krijgt namelijk les op een vrije school, waardoor zij dus helemaal zelf mag bepalen wanneer zij meivakantie neemt en hoe lang deze duurt.

“Wat ik zo fijn vind aan het Liberté College is dat ik niet alleen de ruimte krijg om te kiezen welke lessen ik wil volgen, maar ook hoe ik mijn vakantieperioden vorm wil geven”, vertelt Lisanne. “Dit jaar heb ik ervoor gekozen om mijn meivakantie van start te laten gaan halverwege januari, direct na mijn tentamens voor Kroatische gebarentaal, TikTokkunde en origami. Begin juni zit mijn meivakantie er al weer op, dus ik hoop dat ik tegen die tijd genoeg uitgerust ben om weer naar school te gaan.”

Lisanne erkent dat de enorme zelfstandigheid van leerlingen op het Liberté College ook een keerzijde heeft: “Het kan voorkomen dat ik mijn klasgenoten maandenlang niet spreek en zie, omdat zij net op een ander moment hun vakanties hebben ingepland. Zo weet ik nu al dat ik mijn beste vriendin niet op school ga zien volgende maand, omdat zij dan nog in haar kerstvakantie zit. Dat gegeven maakt me verdrietig.” Om beter om te gaan met het gemis van haar beste vriendin kan Lisanne gelukkig wel het schoolvak Vriendengemis gaan volgen.

 
Deel dit artikel: