14 ℃

8-jarige Evi slaat Moederdag een jaartje over

8-jarige Evi slaat Moederdag een jaartje over
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Jack F

ALMERE - Zondag is het Moederdag, maar niet alle moeders worden op die dag verrast. De 8-jarige Evi Schmitte uit Almere heeft besloten om haar moeder dit jaar niet in het zonnetje te zetten. Evi is niet tevreden over de prestaties van haar moeder in het afgelopen jaar.

Moederdag is de dag waarop moeders worden bedankt door hun kinderen. Maar de moeder van Evi hoeft dit jaar nergens op te rekenen. “Samen met Evi hebben we het functioneren van haar moeder geëvalueerd. Marjolein is zeker geen slechte moeder, maar we zien dat haar zorg op een aantal punten tekortschiet. En daar moet je dan wel eerlijk over zijn”, legt vader Sander uit. Evi knikt instemmend.

Samen met zijn dochter stelde Sander een lijst met verbeterpunten op. “Marjolein bracht Evi in de het afgelopen jaar twee keer te laat naar zwemles. Evi’s kamer kan schoner. Daarnaast had het avondeten niet de kwaliteit die je van een goede moeder mag verwachten. Soms zette Marjolein haar zelfs een kant-en-klaar-maaltijd voor. Dan denk ik: luister eens, zo’n belabberde houding gaan we op Moederdag niet belonen.”

Ambitie

Evi hoopt dat haar moeder in het komende jaar betere zorg levert. “Marjolein mag best wat meer ambitie in het moederschap leggen. De lat ligt echt hoger”, aldus Sander. “Evi heeft besloten haar nog een jaar de kans te geven. Dat snap ik best, maar ergens houdt het een keer op.”

 
Deel dit artikel: