14 ℃

Netanyahu waarschuwt: “Israël zal alles doen wat nodig is om Songfestival te winnen”

Netanyahu waarschuwt: “Israël zal alles doen wat nodig is om Songfestival te winnen”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

MALMö - De Israëlische premier Netanyahu heeft gezegd dat zijn land ‘geen enkel verlies’ zal accepteren bij het Eurovisie Songfestival in Malmö. Israël eist de ‘volledige en onvoorwaardelijke steun’ van alle juryleden.

Namens Israël doet zangeres Eden Golan mee aan de finale van het Eurovisie Songfestival met het liedje Hurricane. Premier Netanyahu heeft de jury met klem verzocht om alle andere liedjes ‘in de meest krachtige bewoordingen af te wijzen’.

Rond de Malmö Arena gelden strenge veiligheidsmaatregelen. Netanyahu zegt dat de Israëlische zangeres ‘goed getraind en volledig voorbereid’ is op de confrontatie op het podium.

"U weet waartoe wij in staat zijn."
Benjamin Netanyahu, premier Israël

Israël moet zich zaterdag door de finale zien te vechten. Netanyahu zegt dat Israël ‘alles zal doen wat nodig is om het Songfestival te winnen’. Hij zei niet wat hij daarmee precies bedoelde.

“De strijd rond het Eurovisie Songfestival wordt al sinds 1956 gevoerd. Het is tijd om alle andere landen voor eens en voor altijd weg te vagen”, aldus Netanyahu. “U weet waartoe wij in staat zijn. Malmö is een mooie stad. Laten we dat zo houden.”

 
Deel dit artikel: