14 ℃

Joost Klein heeft Malmö verlaten: “Ik blijf niet tot ik doodga”

Joost Klein heeft Malmö verlaten: “Ik blijf niet tot ik doodga”
Foto: Ruud Janssen / Avrotros / Peus / Depositphotos.com

MALMö - Het Eurovisie Songfestival zal verder zonder Nederlandse deelname plaatsvinden. Na een incident heeft Joost Klein inmiddels Malmö verlaten. De Nederlandse songfestivaldeelnemer werd vrijdagmiddag voor het laatst gezien op het treinstation van de Zweedse songfestivalstad.

Waar hij momenteel is, is nog onduidelijk. Er wordt gespeculeerd dat hij wat vrienden bezoekt in Frankrijk, of de benen heeft genomen naar Wenen. Anderen beweren dat hij de bus naar Polen heeft genomen of de trein naar Berlijn. Mocht hij in Duitsland zijn, is hij daar alleen. Het zou pijnlijk zijn als hij naar Italië is vertrokken.

Kijkers begrijpen de beslissing van Joost Klein om het Songfestival te verlaten, al is de reden voor zijn vertrek is nog niet geheel duidelijk. Hij lijkt te vluchten van zichzelf, terwijl hij de hele dag op hulp roept. Ook geeft hij mensen geld, maar was er niemand die hem hielp.

Zonder eten, zonder paspoort

Joost schijnt zonder eten vertrokken te zijn. Tegen een medewerker zei hij: “Ik hoef geen escargots, hoef geen fish-and-chips. Hoef geen paella, no, ik weet niet eens echt wat dat is.”

Hoewel het paspoort van Joost is verdwenen, leverde dit bij de douane geen problemen op. Ook hoefde hij geen visum te laten zien. De mensen lachten hem toe: “Jaha, hé, welkom in Europa, jonguh!”

 
Deel dit artikel: