14 ℃

Meeste kijkers hebben respect voor besluit van Joost Klein om Songfestival te verlaten

Meeste kijkers hebben respect voor besluit van Joost Klein om Songfestival te verlaten
Foto: Ruud Janssen / AVROTROS

MALMö - Joost Klein krijgt via sociale media veel complimenten voor zijn beslissing om het Songfestival de rug toe te keren. “Hij heeft groot gelijk. Ik zou precies hetzelfde hebben gedaan”, schrijft songfestivalfan Joris uit Helmond op Instagram.

Joost Klein deed donderdag nog wel mee aan de halve finale van het Songfestival, maar was vrijdag al niet meer aanwezig bij de repetities voor de finale. De meeste tv-kijkers hebben begrip voor die beslissing. “Geen enkele artiest wil hiermee geassocieerd worden. Eigenlijk had hij al veel eerder naar huis moeten gaan, maar beter laat dan nooit”, schrijft iemand op X.

Kijker René spreekt van een krachtig statement van Joost Klein: “Hiermee laat hij zien dat hij zich niet laat verlagen tot het niveau van de andere artiesten. Zo’n groot podium is natuurlijk best leuk, maar het mag nooit ten koste gaan van het artistieke niveau.”

Marcha uit het Twentse Lattrop verwijst op Facebook naar de Nederlandse deelnemers van voorgaande jaren: “Marga Bult, Sieneke, die Indiaan, Douwe Bob, Waylon… ik zou ook niet in dat rijtje willen staan.”

 
Deel dit artikel: