13 ℃

Ajax vindt reactie van PSV overdreven: “Kampioenschap is eigenlijk niet zo belangrijk”

Ajax vindt reactie van PSV overdreven: “Kampioenschap is eigenlijk niet zo belangrijk”
Foto: YT CC

AMSTERDAM - Ajax feliciteert PSV met het kampioenschap, maar noemt de reactie van de PSV’ers overdreven. “Ze stonden daar te juichen als een stel pubers. Dan denk ik: sjonge jonge, zó belangrijk is het kampioenschap nou ook weer niet”, zegt technisch directeur Alex Kroes van Ajax.

PSV won in Eindhoven met 4-2 van Sparta en werd landskampioen. In het klassement van de Eredivisie zijn de Eindhovenaren niet meer in te halen. Na de beslissende wedstrijd barstte op het veld een groot feest los. De spelers van PSV vielen elkaar juichend in de armen. Alex Kroes noemt het blije gedrag van de PSV’ers ‘kinderachtig en buitenproportioneel’.

“Bij PSV voetballen jongens van 20, 21 jaar, soms zelf nog ouder. Als je op die leeftijd nog zo uit je dak kan gaan omdat je een keertje kampioen bent, dan snap je niet waar het in het leven om gaat”, aldus Kroes. “Wij wonnen zondag met 1-4 van FC Volendam, maar ons zag je na de wedstrijd toch ook niet als een stel hysterische kleuters over het veld rennen?”

"Geen enkele andere club is zo vaak kampioen geworden als Ajax. Dat mag je gerust een enorme prestatie noemen."
Alex Kroes, technisch directeur Ajax

“Wij zijn waren de eerste landskampioen ooit”, zegt de Ajax-directeur. “Daarna zijn we nóg 35 keer kampioen geweest. Geen enkele andere club is zo vaak kampioen geworden als Ajax. Dat mag je gerust een enorme prestatie noemen. Toch hoor je ons daar nooit over opscheppen.”

Kroes raadt de collega’s van PSV aan om zich wat volwassener te gedragen: “Je mag best even blij zijn, maar realiseer je wel dat het kampioenschap eigenlijk niet zo belangrijk is. Over een paar jaar is iedereen het weer vergeten. Weet jij bijvoorbeeld nog wie kampioen was in 2018? Nee. Dat bedoel ik.”

 
Deel dit artikel: