14 ℃

Provincie ziet ook niet-schuwe politici als mogelijk paintballdoelwit

Provincie ziet ook niet-schuwe politici als mogelijk paintballdoelwit
Foto: Wildpix productions / Shutterstock.com

DEN HAAG - Na de succesvolle inzet van paintballgeweren tegen wolven die te dicht bij mensen kwamen in Gelderland, overweegt de provincie Zuid-Holland nu ook niet-schuwe politici aan te pakken met paintballgeweren.

Waarnemers van de provincie Zuid-Holland zien grote overeenkomsten tussen het gedrag van de wolf en dat van diverse politici. Op sociale media zijn beelden verschenen van niet-schuwe politici die, met name in verkiezingstijd, het volk opzoeken op bijvoorbeeld openbare markten. Hoewel politici van nature ver van de samenleving staan, lijken deze niet door mensen te worden afgeschrikt en zijn mogelijk op zoek naar voedsel of aandacht.

De provincie Zuid-Holland heeft besloten om bepaalde niet-schuwe politici met paintballgeweren te verjaren. “Als het werkt voor wolven, waarom niet voor politici?” betoogde een woordvoerder van de provincie. “We willen gewoon dat politici zich bewust zijn van de grenzen en dat ze niet te dicht bij het volk komen, ongeacht of het zwevende kiezers zijn.”

Tam

Wolvenexpert Hortensia Rozenwei heeft haar steun uitgesproken voor deze nieuwe benadering: “Als politici te dicht bij de mensen komen, is de kans groot dat ze tam worden. Zoals Pieter Omtzigt. Het is beter als politici zich niet laten zien en geen contact zoeken. Zoals Henri Bontenbal.”

 
Deel dit artikel: