14 ℃
Eredivisie blijft spannend:

KNVB geeft PEC Zwolle 52 bonuspunten voor fair play

KNVB geeft PEC Zwolle 52 bonuspunten voor fair play
Foto: cakifoto / Depositphotos.com

ZWOLLE - De huldiging van PSV begin deze week was mogelijk te voorbarig nu blijkt dat ook PEC Zwolle nog landskampioen kan worden. Voetbalbond KNVB heeft PEC Zwolle namelijk 52 bonuspunten gegeven, omdat de club dit seizoen de minste rode kaarten ontving. “Weinig rode kaarten is de belangrijkste indicatie voor sportief voetbal. En dat mag beloond worden”, laat een woordvoerder van de KNVB weten.

Daar waar PEC Zwolle na tweeëndertig eredivisiewedstrijden voorheen op 35 punten stond, is hun puntenaantal nu meer dan verdubbeld. Trainer Johnny Jansen is zeer te spreken over het besluit van de KNVB: “We staan nu mooi op de tweede plek met 87 puntjes, net achter PSV vanwege een iets minder goed doelsaldo.”

“Deze beslissing moet een enorme mentale dreun zijn voor PSV, dus wie weet kunnen wij met de resterende twee wedstrijden nog de koppositie van hen overnemen”, denkt Jansen hardop. “Die tweede plek geven we in ieder geval niet meer weg. En terecht overigens, want uiteindelijk eindig je als club in de ranglijst op de plek waar je thuishoort.”

Champions League

Ondanks dat het landskampioenschap nog niet binnen is, wordt er in Zwolle al volop gefeest vanwege het feit dat PEC volgend seizoen uit zal komen in de Champions League. “Dat is toch fantastisch!” glundert Jansen. “Natuurlijk wordt het zonder Bram van Polen erg lastig om drie punten te pakken tegen een Bayern München of PSG, maar als wij het tegen dat soort tegenstanders op een gelijkspelletje kunnen houden, ben ik ook al meer dan tevreden.”

 
Deel dit artikel: