14 ℃

Schreeuwende man die Songfestival verstoorde blijkt Belgische inzending

Schreeuwende man die Songfestival verstoorde blijkt Belgische inzending
Foto: YT CC

MALMö - Het Eurovisie Songfestival werd donderdagavond bruut verstoord door een schreeuwende man die tijdens het festival het podium op rende. Na onderzoek blijkt echter dat de man geen verkeerde bedoelingen had.

Het Eurovisie Songfestival is dit jaar omgeven door strenge veiligheidsmaatregelen. Grote delen van de stad zijn afgezet en rond de Malmö Arena staan zwaar bewapende agenten. Desondanks lijkt het erop dat het Eurovisie Songfestival van dit jaar zijn dosis onverwachte momenten al vroeg heeft gekregen.

De chaos ontstond toen een in het wit gekleed persoon tussen de optredens van andere landen het podium betrad en hard begon te schreeuwen. Het gekrijs hield circa twee minuten aan en werd gesteund door diverse geluid- en lichteffecten.

Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock.com

Het Songfestival is omgeven door strenge veiligheidsmaatregelen.

De organisatoren van het Eurovisie Songfestival hebben bevestigd dat de man na enkele minuten uit eigen beweging het podium verliet. “In eerste instantie ging de organisatie ervan uit dat het een protestactie betrof”, aldus een woordvoerder van de Zweedse organisatie. “Pas later bleek dat het ging om een Belgische zanger die zichzelf voorstelde als Mustii.”

De Belgische delegatie heeft verontschuldigingen aangeboden voor het misverstand en belooft de zaak intern te gaan onderzoeken. De Belgische man kon door de jury worden uitgeschakeld.

 
Deel dit artikel: