13 ℃

Bevrijdingsfestivals verstoord met luide muziek

Bevrijdingsfestivals verstoord met luide muziek
Foto: Arwen Matthijssen / Shutterstock.com

DEN HAAG - Op verschillende plaatsen in ons land zijn de Bevrijdingsfestivals verstoord met harde muziek. Daardoor konden bezoekers zich moeilijk op hun vrijheid concentreren.

Onder meer bij de festivals in Amsterdam, Den Haag en Wageningen klommen dj’s en muzikanten het podium op. In overleg met de politie werd besloten het lawaai te gedogen, tot grote ergernis van het publiek.

“Het is heel vervelend dat dit gebeurt”, zegt een bezoeker van het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden. “Ik kom hier om in alle rust van mijn vrijheid te genieten, maar helaas zijn er artiesten die het nodig vinden om keiharde muziek te gaan maken.”

Ook op het Bevrijdingsfestival in Assen kregen bezoekers niet de kans om in stilte de bevrijding te herdenken. Direct na de opening van het festival klonk harde muziek vanaf het podium. “Ik hoop dat het volgend jaar rustiger is”, zucht een bezoeker. “Als je dan toch per se keiharde muziek wil draaien, doe dat dan lekker rond een uur of acht de avond ervoor. Dan heeft niemand er last van.”

 
Deel dit artikel: