14 ℃

RTL en Talpa durven weer talentenjacht te maken, Marc Overmars genoemd als jurylid

RTL en Talpa durven weer talentenjacht te maken, Marc Overmars genoemd als jurylid
Foto: Kivnl / Shutterstock.com

HILVERSUM - Jaren na het debacle bij The Voice komen RTL en producent Talpa met een nieuwe talentenjacht. Om met een schone lei te kunnen beginnen, kiest Talpa dit keer voor andere juryleden.

Twee jaar geleden ontstond grote ophef rond het programma The Voice. Achter de schermen zouden medewerkers zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Onder meer de juryleden Ali B. en Marco Borsato werden beschuldigd van seksueel wangedrag. Om elk risico op herhaling uit te sluiten, zijn er andere mensen benaderd voor The Headliner, zoals het nieuwe programma heet.

Anders dan bij de voorgaande talentenjachten, waarbij alleen muziek centraal stond, is er nu ruimte voor bijvoorbeeld sport- of acteertalentjes. Zo zou oud-Ajax-coryfee Marc Overmars benaderd zijn om sporttalenten te beoordelen. Ook de naam van Thijs Römer wordt genoemd. Volgens de geruchten gaat hij de acteertalenten gaan begeleiden.

Foto: HeukersMedia / Shutterstock.com

Steracteur Thijs Römer

Mediadeskundige Paul van Geelkerken spreekt van een ‘dreamteam’: “Na alles wat er is gebeurd, kun je natuurlijk niet meer met figuren als Marco Borsato en Jeroen Rietbergen aan komen zetten. Ik denk dat RTL en Talpa met dit team een frisse, nieuwe start kunnen maken.”

Ook voor Ali B., die zich schuldig zou hebben gemaakt aan verkrachting, is een vervanger gevonden. Niemand minder dan rapper Bilal Wahib zou zijn gevraagd om jong raptalent van advies te voorzien.

 
Deel dit artikel: