14 ℃
Geen boete voor kleine overtredingen

Hardrijders steunen politie-actie

Hardrijders steunen politie-actie
Foto: Vanderwolf Images / Shutterstock.com

AMSTERDAM - De Vereniging van Snelheidsovertreders Nederland (VVSN) staat vierkant achter het besluit van de politie om kleine overtredingen voorlopig niet te beboeten. De agenten voeren hiermee actie voor een beter pensioen. 

De agenten willen een betere pensioenregeling. Om hun eisen kracht bij te zetten, zullen agenten voorlopig geen bekeuringen schrijven voor kleine overtredingen. “Wij zijn niet altijd even goede vrienden met de politie, maar voor deze actie hebben wij alle begrip”, zegt voorzitter John Roelkens van de Vereniging van Snelheidsovertreders Nederland (VVSN).

Leden van de VVSN hebben besloten om aan de actie mee te werken. “Zonder overtredingen heeft deze actie natuurlijk geen zin. Uit solidariteit met de politie zullen wij een groot aantal situaties creëren waarin eigenlijk een bekeuring geschreven moet worden, zodat agenten dat dan kunnen weigeren. Zo heeft de politie-actie maximaal effect”, aldus Roelkens.

Foto: Joshua Sanderson Media / Shutterstock.com

John Roelkens, voorzitter VVSN

De hardrijders adviseren de politie om de acties geleidelijk op te bouwen. “Ik raad agenten aan om te beginnen met het onbeboet laten van kleine overtredingen, bijvoorbeeld snelheidsovertredingen tot 150 kilometer per uur. Als de eisen dan niet worden ingewilligd, kun je gaan opschalen met iets zwaardere overtredingen, zoals dergelijke snelheden buiten de bebouwde kom.”

 
Deel dit artikel: