14 ℃
Doorbraak:

Henk Krol op hoofdlijnen akkoord met kabinetsplannen

Henk Krol op hoofdlijnen akkoord met kabinetsplannen
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - De kabinetsformatie is in een afrondende fase beland nu voormalig Kamerlid Henk Krol (BVNL) heeft laten weten dat hij het concept regeerakkoord op hoofdlijnen zal steunen. Volgens Krol is hiermee een ‘cruciale stap’ gezet richting de vorming van een nieuw kabinet.

De vier formatiepartijen beloofden vóór woensdag 15 mei met een akkoord op hoofdlijnen te komen. Een deel van dat akkoord lekte maandagochtend al uit, waardoor ook Henk Krol de plannen inmiddels heeft kunnen bestuderen. Krol laat weten ‘geen grote bezwaren’ te hebben tegen de plannen van de formatiepartijen. Dat betekent dat PVV, VVD, NSC en BBB – wat Krol betreft – met deze plannen mogen gaan regeren.

“Natuurlijk zijn er punten die wat mij betreft anders of beter hadden gemoeten, maar er ligt nu een akkoord waar ik zeker mee kan leven”, zei Henk Krol in een eerste reactie op het regeerakkoord. “Ik zie dan ook geen reden om een kabinet met deze vier partijen tegen te houden.”

Kanttekeningen

Krol verwacht dat de informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol ‘dankbaar en opgelucht’ zullen zijn met zijn steun en verwacht dat de rest van het formatieproces zonder zijn hulp kan worden afgewikkeld.

In de komende dagen zal Henk Krol via sociale media nog wel enkele kanttekeningen bij het conceptakkoord plaatsen. Krol verzoekt de formatiepartijen om zijn opmerkingen mee te nemen in het definitieve regeerakkoord.

 
Deel dit artikel: