14 ℃

Volgend jaar meer publiekstrekkers bij Dodenherdenking

Volgend jaar meer publiekstrekkers bij Dodenherdenking
Foto: Brian Friedman / Shutterstock.com

AMSTERDAM - De Nationale Dodenherdenking op de Dam krijgt een andere opzet. De organisatie hoopt dat sterren als Taylor Swift, Ed Sheeran en Famke Louise meer publiek naar de Dodenherdenking zullen trekken.

Afgelopen zaterdagavond waren slechts vierduizend bezoekers naar de Dam in Amsterdam gekomen, terwijl er plaats was voor tienduizend bezoekers. Duizenden mensen hadden wel een plek gereserveerd, maar kwamen uiteindelijk niet opdagen. Festivalorganisator John Stampen vindt dat de organisatie steken heeft laten vallen. “Je moet je afvragen waarom er op 4 mei zo weinig publiek was, terwijl er op 5 mei wel volop bezoekers waren. Een Dodenherdenking met alleen wat toespraken en een kranslegging is niet meer van deze tijd. Mensen willen toch graag een stukje entertainment erbij”, zegt hij.

Stampen is gevraagd om de Nationale Dodenherdenking van 2025 te organiseren. “We willen volgend jaar echt geen lege plekken zien. Daarom krijgt de Dodenherdenking een totaal andere opzet. We willen een ‘buzz’ creëren. De Dodenherdenking moet een evenement worden dat mensen niet willen missen”, vertelt hij.

"Als de line-up goed is, komen mensen echt wel naar de Dam."
John Stampen, organisator Dodenherdenking

Inmiddels zijn diverse artiesten al gevraagd om op te treden bij de Nationale Dodenherdenking 2025. Zo worden de namen Taylor Swift, Ed Sheeran en Famke Louise genoemd. “Ik verklap nog niets, anders is de verrassing weg”, glimlacht Stampen. “Maar we hebben inderdaad een paar echte publiekstrekkers op het oog. Daarnaast willen we de herdenking verfraaien met een sfeervolle lichtshow. De herdenking wordt afgesloten met spectaculair vuurwerk. Als de line-up goed is, komen mensen echt wel naar de Dam. Maar met alleen een paar minuutjes stilte red je het niet meer.”

De kaartverkoop voor de Nationale Dodenherdenking begint op 21 april 2025.

 
Deel dit artikel: