Zomers weer zorgt voor hogere winst daklozen

Daklozen verwachten deze maand een hogere winst te realiseren dan normaal. Dat wordt veroorzaakt door de relatief hoge temperaturen van de afgelopen dagen. 

Foto: Juefrap / Shutterstock.com

Het zomerse weer leidt volgens de branchevereniging tot een efficiëntere bedrijfsvoering. Omdat het minder koud is, kunnen daklozen tot laat in de avond op straat blijven. Daardoor kan langer worden gecollecteerd en meer omzet worden gemaakt. Tegelijk vallen de kosten voor nachtopvang lager uit, wat leidt tot een hogere nettowinst per dakloze.

Dakloze Marcus van Alphen zag zijn omzet in het afgelopen weekend met 116 procent toenemen. “Door het lekkere weer waren er meer voorbijgangers dan in dezelfde periode vorig jaar. Vanzelfsprekend kon daardoor meer geld worden opgehaald”, aldus Van Alphen. “Bovendien zijn mensen met zonnig weer gunstiger gestemd en daardoor bereid om meer te geven.”

Van Alphen verwacht deze maand een gemiddelde dagomzet van 302 euro. In januari kwam Van Alphen nog met een winstwaarschuwing, in verband met de accijnsverhoging op alcoholhoudende drank.