14 ℃

Meeste kinderen accepteren geen cash meer op vrijmarkt

Meeste kinderen accepteren geen cash meer op vrijmarkt
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Compuinfoto

MONTFOORT - Kinderen die op Koningsdag spullen verkochten op de vrijmarkt vroegen hun klanten massaal om te betalen met de pinpas. Bijna geen enkel kind accepteert nog cash.

De 8-jarige Lieke uit Montfoort stond op de vrijmarkt met gebruikt speelgoed en huishoudelijke artikelen. Ook zij geeft de voorkeur aan pinbetalingen. “Ik ben pas acht. Ik vind het op mijn leeftijd niet veilig om met een heleboel cash zak te lopen. Daarnaast heb je met contante betalingen te maken met wisselgeld. Dat is een hoop gedoe. Ik heb maar één dag om mijn omzet binnen te halen dus het moet vooral snel”, aldus de jonge verkoopster.

Ook de 10-jarige Jelle uit Almere accepteert geen cash meer. “Mensen komen vooral naar mijn kleedje om wat speelgoed voor de kleinkinderen te scoren. Prima, maar kom dan niet met muntjes van vijftig eurocent aankakken. Daar heb ik geen zin in”, vertelt hij.

“Het zijn vooral ouderen en wappies die het vertikken om met pin te betalen. Eigenlijk moet je daar sowieso geen zaken mee willen doen, maar vooruit”, zegt Jelle. “Ik heb een mobiel pinapparaat en ik accepteer betaalpassen van alle grote banken. Creditcards trouwens ook. Betalingen met bitcoin of doge zijn natuurlijk nog beter, maar daar snappen die bejaarden al helemáál geen ruk van.”

 
Deel dit artikel: