14 ℃

Koning klaar voor Koningsdag in Emmen: “Ook een keer feest in een minder fraaie stad”

Koning klaar voor Koningsdag in Emmen: “Ook een keer feest in een minder fraaie stad”
Foto: RVD / Martijn Beekman

EMMEN - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren Koningsdag zaterdag met een bezoek aan Emmen. Het koninklijk paar ziet er tegenop, maar heeft er wel begrip voor dat Koningsdag dit jaar daar plaatsvindt. 

“Ik ben nu ruim tien jaar koning en heb mijn verjaardag in de afgelopen jaren in diverse steden mogen vieren. Maastricht, Tilburg, Dordrecht en vorig jaar nog Rotterdam. Maar je kunt niet alleen maar de krenten uit de pap halen. Het is goed om ook eens een bezoek te brengen aan een minder fraaie stad”, zei de koning Willem-Alexander in de aanloop naar Koningsdag.

Critici spreken van leedvermaak en ramptoerisme, maar zo is het bezoek aan Emmen volgens de koning niet bedoeld. “Nederland is een rijk en welvarend land, maar we mogen onze ogen niet sluiten voor gebieden waarin het minder goed gaat”, aldus de koning. “Duizenden Nederlanders wonen op de meest onmogelijke plekken. Ook voor hen wil ik een koning zijn. Laten we er in Emmen een geweldig feest van maken. Dan hebben ze daar ook een keer wat.”

 
Deel dit artikel: