14 ℃

Willem-Alexander met regeringsvliegtuig aangekomen in Emmen: “Wat een takke-eind!”

Willem-Alexander met regeringsvliegtuig aangekomen in Emmen: “Wat een takke-eind!”
Foto: M.J.J. de Vaan / Liv Oeian / Shutterstock.com

EMMEN - Vrijdagavond omstreeks 18:00 uur plaatselijke tijd landde koning Willem-Alexander met het regeringsvliegtuig op Groningen Airport Eelde. Vanaf daar reisde de koning per auto door naar Emmen, waar hij zaterdag met de plaatselijke bevolking Koningsdag vierde.

Het regeringstoestel was vrijdagmiddag om 17:13 uur opgestegen vanaf Rotterdam The Hague Airport. Ruim drie kwartier later landde koning Willem-Alexander het regeringsvliegtuig eigenhandig op baan 23 van Groningen Airport Eelde, waarna hij overstapte in de gereedstaande limousine. De lange reis was hem niet in de koude kleren gaan zitten. “Wat een ongelooflijk takke-end”, zei de koning tegen een journalist van RTV Emmen. De koning had er niet op gerekend dat Emmen geen eigen luchthaven heeft en het laatste stuk dus per auto moest worden afgelegd.

Toch heeft de koning geen spijt dat hij heeft ingestemd met de viering van Koningsdag in het verre Drenthe: “Ik ben de koning van alle Nederlanders. Ook als ze een volkomen onverstaanbaar dialect spreken en midden in de rimboe wonen, hebben alle bewoners van ons koninkrijk het recht om ooit een glimp van de koning te kunnen zien.”

 
Deel dit artikel: