14 ℃

Willem-Alexander genoot van Koningsdag: “Mooi om te zien dat het koningshuis nog zo ontzettend populair is”

Willem-Alexander genoot van Koningsdag: “Mooi om te zien dat het koningshuis nog zo ontzettend populair is”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

EMMEN - Koning Willem-Alexander genoot met volle teugen genoten van Koningsdag. De koning genoot vooral van de vele oranjefans die overal in het land het feest meevierden. “Het is mooi om te zien dat het koningshuis nog altijd ongelofelijk populair is”, zei de koning tevreden.

De koninklijke familie bracht dit jaar een bezoek aan Emmen, waar een stadswandeling werd gemaakt. Duizenden fans stonden al vroeg langs de route om de koning toe te juichen. Maar ook in andere steden gingen Nederlanders, gehuld in oranje kleding, massaal de straat op. “Echt hartverwarmend om te zien dat iedereen nog zo blij is met het koningshuis”, aldus Willem-Alexander. “Ik hoor weleens kritische geluiden over de monarchie, maar zo te zien weet het volk wel beter.”

De feestelijke sfeer was een mooie opsteker voor Willem-Alexander, vooral omdat hij juist deze week nog werd geconfronteerd met lage waarderingscijfers. Uit een peiling bleek dat Willem-Alexander van het volk een magere 6,6 als rapportcijfer krijgt. “Gelukkig zagen we op Koningsdag dat Nederlanders nog altijd dol zijn op hun koning”, lacht Willem-Alexander. “Dit bewijst maar weer dat je zo’n populariteitspoll altijd met een flinke korrel zout moet nemen.”

 
Deel dit artikel: