14 ℃

Emmen neemt bezoek van koning Willem-Alexander serieus: “We hebben zelfs de Hoofdstraat verhard”

Emmen neemt bezoek van koning Willem-Alexander serieus: “We hebben zelfs de Hoofdstraat verhard”
Foto: Richard Broekhuijzen / Wiki Commons CC BY-SA 4.0 / Wolf-photography / Shutterstock.com

EMMEN - Over een paar dagen viert koning Willem-Alexander met zijn familie zijn verjaardag in Emmen. Om het bezoek extra feestelijk te maken, heeft Emmen serieus werk gemaakt van de modernisering van het Drentse plaatsje.

In het provincieplaatsje Emmen is de stemming al maandenlang opperbest. Dat juist de Emmenaren zijn uitgekozen om samen met koning Willem-Alexander zijn verjaardag te vieren, zorgt voor een ongekende trots bij de bewoners van de plattelandsgemeente. Burgemeester Eric van Oosterhout straalt dan ook van oor tot oor als we hem vragen naar de voorbereidingen voor Koningsdag.

“We gaan voor deze gelegenheid absoluut ons beste beentje voor zetten. Voor deze feestelijke gebeurtenis hebben we zelfs de Hoofdstraat verhard”, glundert de Emmense burgemeester.

Het verharden van de Hoofdstraat is volgens burgemeester Van Oosterhout niet de enige verfraaiing in Emmen: “We hebben alle boeren opgeroepen om gedurende 24 uur geen mest uit te rijden in het centrumpje van ons dorp. Ook is het strikt verboden om de rivier die door het dorp loopt te gebruiken als open riool. Dat mag pas zondag weer.”

 
Deel dit artikel: