14 ℃

Steeds meer supermarkten verkopen naast vlees ook eetbare planten

Steeds meer supermarkten verkopen naast vlees ook eetbare planten
Foto: Ellyy / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Steeds meer supermarkten hebben tegenwoordig eetbare planten in het assortiment. De producten moeten consumenten overhalen om minder vlees te eten.

Onder meer bij Albert Heijn, Jumbo en Aldi liggen eetbare planten in het schap. Sommige supermarkten hebben zelfs een aparte afdeling waar klanten kunnen kiezen uit verschillende soorten eetbare planten. Of consumenten inderdaad gaan kiezen voor een eetbare plant in plaats van een stukje vlees, valt nog te bezien. Tot nu toe lijken de eetbare planten namelijk niet echt aan te slaan.

Supermarktmanager Wolter Haaks denkt dat zijn klanten er gewoon aan moeten wennen: “Het lijkt natuurlijk een beetje raar, planten eten, maar het zou me niet verbazen als mensen in de toekomst elke dag een stukje plant op het menu zetten. Bovendien kan zo’n plant een goede aanvulling zijn op de dagelijkse frikandel met patat.”

En hoe zit het met de smaak? We hebben verschillende eetbare planten geproefd, zoals sperziebonen en andijvie, maar de smaak lijkt in de verste verte nog niet op die van vlees. Er is dus nog een lange weg te gaan.

 
Deel dit artikel: