14 ℃
Lintjesregen:

Koninklijke onderscheiding voor bekende eetsporter John van Drulen

Koninklijke onderscheiding voor bekende eetsporter John van Drulen
Foto: akatz / Shutterstock.com

NIJKERK - De bekende Nijkerkse eetsporter John van Drulen is tijdens de traditionele lintjesregen verrast met een koninklijke onderscheiding. Van Drulen, die vorig jaar in tien minuten 37 hotdogs at, mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Tijdens de uitreiking van het lintje roemde burgemeester Gerard Renkema de sportieve prestaties van Van Drulen. “John heeft gedurende zijn hele eetsportcarrière op talloze eetwedstrijden laten zien hoeveel hij op kan. Bij de internationale eetwedstrijd in Las Vegas werd hij verdienstelijk tweede. Met zijn flexibele slokdarm en elastische maag heeft John ongelofelijk veel betekend voor de Nederlandse sportwereld en voor de eetsport in het bijzonder”, sprak de burgemeester.

Van Drulen is blij met zijn koninklijke onderscheiding: “De eetsport krijgt in ons land nog te weinig aanzien, vind ik. Ik zie dit lintje toch als een stukje erkenning. Bovendien is dit het bewijs dat echt niet zomaar elke boerenlul een lintje krijgt, zoals weleens wordt gezegd. Je moet echt wel wat gepresteerd hebben.”

 
Deel dit artikel: