14 ℃

Fenna (27) lijdt aan een burn-in: “Ik zou doodmoe van mezelf moeten worden”

Fenna (27) lijdt aan een burn-in: “Ik zou doodmoe van mezelf moeten worden”
Foto: Anton Lozovoy / Procontributors / Depositphotos.com

HAARLEM - Dat steeds meer jongeren een burn-out hebben, is door de psychologen al vaak gemeld. Minder bekend is dat minstens zo veel jonge mensen kampen met een burn-in. De 27-jarige Fenna Duytens uit Haarlem lijdt al een half jaar aan een zware burn-in.

“Ik zag het totaal niet aankomen. Op mijn werk stond ik ineens helemaal te stuiteren. Ik ben naar de huisarts gerend en hij stelde vast dat ik een burn-in heb”, herinnert Fenna zich.

Leven met een burn-in is niet makkelijk, vertelt Fenna: “Ik word elke ochtend om vijf uur wakker. Als bij normale mensen de wekker gaat, sta ik al twee uur in de sportschool. Dan ga ik naar mijn werk – ik heb twee extra banen genomen – en ’s avonds poets ik nog even de keuken, of ga ik graven in mijn tuintje.”

Door haar burn-in is haar sociale kring een stuk kleiner geworden. “Ik zou doodmoe van mezelf moeten worden, maar dat gebeurt niet. Dat is juist het probleem. Maar andere mensen wel”, legt Fenna uit.

“Op advies van mijn huisarts neem ik elke avond een halve fles wodka. Daar word ik wel iets rustiger van, maar voor mijn omgeving blijf ik irritant. Mensen met burn-in leven echt in een hel. ‘Burn-in hell’ hoor ik mensen weleens zeggen.”

 
Deel dit artikel: