14 ℃

Duurzaam: steeds meer Nederlanders wassen hun kleding in autowasstraat

Duurzaam: steeds meer Nederlanders wassen hun kleding in autowasstraat
Foto: Mvelishchuk / Depositphotos.com

PURMEREND - Om elektriciteit, water en geld te besparen, kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om in de autowasstraat niet alleen hun auto te laten wassen, maar ook hun kleding en beddengoed.

Spijkerbroeken, t-shirts of lakens worden op strategische plekken aan de buitenkant van de auto bevestigd, om vervolgens gelijktijdig met de auto gereinigd en gedroogd te worden. “Het is twee vliegen in één klap”, zegt ervaren combinatiewasser Jos Geerts (54) uit Purmerend. “Voor nog geen drie tientjes heb ik een glimmende auto, een brandschone trui, een fris ruikend dekbed en ga zo maar door. In plaats van die luidruchtige wasmachine aan te moeten zetten, rijd ik nu gewoon één keer in de twee maanden door de wasstraat. Dat is duurzamer, goedkoper en ik houd iedere week een heleboel tijd over.”

Ook Rutger Volrat (41) uit Ermelo is fervent voorstander van de gecombineerde wasbeurt: “In tegenstelling tot de wasmachine die ik voorheen gebruikte, krijgen de krachtige schoonmaakborstels in de wasstraat mijn vieze onderbroeken wél weer helemaal schoon. Geen rare vlekken meer, geen remsporen, geweldig!”

Als verbeterpunt zou Rutger de autowasserettes wel willen meegeven om hun wasprogramma’s uit te breiden, bijvoorbeeld met de keuze voor lagere wastemperaturen of een strijkoptie.

 
Deel dit artikel: