14 ℃
'Opwarming aarde in gevaar'

FVD bezorgd om daling CO2-uitstoot

FVD bezorgd om daling CO2-uitstoot
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Sander van der Werf / Shutterstock.com

DEN HAAG - De grootste CO2-uitstoters van ons land hebben vorig jaar fors minder uitgestoten dan in het jaar ervoor. Het gaat om de grootste procentuele daling ooit. FVD-leider Thierry Baudet spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling.

Uit cijfers van de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) blijkt dat bedrijven als Tata Steel en Shell vorig jaar maar liefst 13 procent minder CO2 hebben uitgestoten dan in 2022. Baudet vindt dat deze bedrijven daarop moeten worden aangesproken, omdat anders de opwarming van de aarde in gevaar komt.

Toch is het volgens Baudet nog niet te laat: “We hebben de techniek en wat mij betreft ook de wil om de CO2-uitstoot weer op het oude niveau te krijgen. Als we samen onze schouders eronder zetten, kan deze neerwaartse trend nog worden omgekeerd.”

De sympathieke FVD-leider richt zich nadrukkelijk tot zijn achterban: “De wereld in 2030 drie graden warmer, dat is wat we met elkaar hebben afgesproken. Het kan nog steeds, maar dan moeten we allemaal een beetje extra ons best doen.”

 
Deel dit artikel: