14 ℃

Gedrag baby’s vaak ronduit asociaal: “Hij moet gewoon normaal doen”

Gedrag baby’s vaak ronduit asociaal: “Hij moet gewoon normaal doen”
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Monkey Business Images

ALMERE - Veel ouders omschrijven hun baby als ‘lief’ of ‘schattig’, terwijl het gedrag van pasgeboren kinderen in werkelijkheid helemaal niet zo schattig is. Uit een recente studie van bureau BGGP blijkt dat baby’s zich regelmatig onbeschaafd of zelfs asociaal gedragen.

Moeder Saskia Rupers (28) uit Almere is vanaf de geboorte al niet te spreken over het gedrag van haar zoon Olaf: “Hij werd al met een ontevreden smoel geboren. Ik schenk hem een leven vol kansen, maar meneer zette het direct op een brullen. Ik dacht: hallo, voor mij hoeft het niet hoor! Als je al met zo’n negatieve instelling ter wereld komt, dan ben je gewoon een klootzak.”

Olaf is nu drie maanden, maar volgens zijn moeder nog altijd een ongemanierd rotkind: “Op de gekste tijden begint ‘ie te janken. Soms zelfs midden in de nacht. Zó kinderachtig. Dan eist hij dat ik mijn bed uit kom en hem de fles geef. En daarna? Daarna laat hij een boer en kotst hij over mijn schouder. Ik noem dat ronduit asociaal.”

Hoe langer Saskia over haar zoon praat, hoe bozer ze wordt: “Zijn persoonlijke hygiëne bijvoorbeeld. Nog zoiets. Hij laat alles gewoon lopen! En dan gaat hij stom liggen lachen terwijl ik zijn smerige stinkzooi opruim. Ja sorry hoor, maar ik vind dat echt respectloos. Hij moet eens een keertje normaal doen.”

 
Deel dit artikel: