13 ℃

Hersenchirurg Hans (52) zegt baan op en wordt TikTokker: “Ik wil iets nuttigs gaan doen met mijn leven”

Hersenchirurg Hans (52) zegt baan op en wordt TikTokker: “Ik wil iets nuttigs gaan doen met mijn leven”
Foto: Olena Yakobchuk / Shutterstock.com

LAREN - Nog twee operaties heeft hij voor de boeg. “Iemand met een tumor en een patiënt met zwaar hersentrauma.” Daarna laat hersenchirurg Hans Meilbeker de operatiekamer definitief achter zich om fulltime TikTokker te worden.

“Ik heb met veel plezier in het ziekenhuis gewerkt hoor, maar de laatste tijd haalde ik er steeds minder voldoening uit. Dat geouwehoer in de operatiekamer is natuurlijk heel gezellig, maar ik ben nu op een punt in mijn leven waarop ik behoefte heb aan wat meer zingeving”, verklaart Hans zijn opvallende carrièreswitch.

En dus gooit Hans het roer radicaal om. Vanaf volgende week gaat hij fulltime aan de slag als TikTokker. “Ik wil echt iets nuttigs gaan doen met mijn leven”, legt hij uit. “Als hersenchirurg help je natuurlijk maar een beperkt aantal mensen. Via TikTok heb ik de kans om voor veel meer mensen iets te betekenen. Met een grappig dansje, of een leuke lifehack kun je echt het verschil maken in iemands leven.”

“Misschien heeft het met mijn leeftijd te maken”, zegt Hans na een lange denkpauze. “Kijk, ik ben inmiddels 52. Dan ga je toch over dingen nadenken. Wat laat ik achter in deze wereld? Ik hoop dat er aan het einde van mijn leven een account staat met honderden volgers, zodat mijn kinderen trots op mij kunnen zijn.”

 
Deel dit artikel: