14 ℃

Klimaatalcoholisten steeds verder in de problemen door slecht nieuws over klimaat

Klimaatalcoholisten steeds verder in de problemen door slecht nieuws over klimaat
Foto: AndrewLozovyi / Depositphotos.com

OLDENZAAL - Door de aanhoudende stroom slecht nieuws over het klimaat zakken klimaatalcoholisten in ons land steeds verder in de put. Het aantal mensen die door zorgen over het klimaat zijn gaan drinken neemt al jaren toe. Het is bekend dat mensen sneller alcohol gaan drinken als ze steeds worden geconfronteerd met slecht nieuws over het klimaat.

Klimaatalcoholist Wesley Etselink (48) uit Oldenzaal begon in de jaren ’90 met klimaatgerelateerd alcoholgebruik.”Al bij de eerste berichten over zure regen greep ik naar de fles. Je had toen nieuws over ontbossing en later over uitstervende diersoorten, wat bij mij telkens weer voor een terugval zorgde”, vertelt de getergde klimaatdrinker.

Verslavingsdeskundige Kitty den Doder gaat mee in zijn verhaal: “Kijk, we snappen dat het niet goed gaat met het milieu. Opwarming, pfas en zo zijn er nog veel meer zorgen. Door berichten in de krant en op het journaal wordt de spreekwoordelijke wond van de klimaatalcoholisten steeds weer opengehaald. Als dit zo doorgaat, zit straks iedereen in een overstroomd huis stomdronken broeikasgassen in te ademen. En dan?”

 
Deel dit artikel: