14 ℃
PVV-leider houdt alle opties open

Wilders vindt kabinet met ANWB of DHL bespreekbaar

Wilders vindt kabinet met ANWB of DHL bespreekbaar
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders heeft positief gereageerd op het voorstel voor een coalitie met ANWB of DHL. “Het is zeker de moeite waard om die mogelijkheid te onderzoeken”, aldus Wilders.

In de afgelopen weken heeft Wilders onderhandeld met BBB, NSC en VVD, maar de gesprekken liepen op niets uit. “Een coalitie met andere politieke partijen heeft natuurlijk de voorkeur. Maar als dat niet lukt, moeten we ook bereid zijn om te praten met andere organisaties. Ik houd alle opties open”, aldus Wilders.

Een coalitie van PVV, ANWB en DHL is volgens Wilders kansrijk: “DHL weet exact hoe we de kiezer kunnen bereiken. Ze hebben een lijst met letterlijk alle adressen in Nederland. We zouden gek zijn als we daar geen gebruik van maken.”

Ook de ANWB kan volgens Wilders een waardevolle coalitiepartner zijn. Dat de ANWB vooral een pechhulporganisatie is en geen politieke partij, is volgens Wilders geen onoverkomelijk probleem: “Natuurlijk kun je daar heel principieel over doen, maar feit is dat de ANWB een enorme achterban heeft. Het is een club met letterlijk miljoenen leden. Daar kan geen enkele politieke partij aan tippen.”

 
Deel dit artikel: