WhatsApp buurtpreventie verhoogt waakzaamheid na Iraanse raketaanvallen

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Katarzyna Bialasiewicz

Na de Iraanse raketaanvallen op Amerikaanse doelen in Irak zijn ook in ons land extra veiligheidsmaatregelen genomen. Verschillende WhatsApp buurtpreventiegroepen melden dat ze de komende tijd extra alert zullen zijn.

Ook de buurtwacht Meppel-Noord heeft het dreigingsniveau in de wijk opgeschaald. “Na de Iraanse vergeldingsacties hebben wij besloten om de nachtelijke patrouilles in de wijk te intensiveren”, zegt commandant Richard Woenders.

Tot nu toe waren de Iraanse aanvallen voornamelijk gericht tegen Amerikanen en die zijn er niet in Meppel-Noord. Woenders verwacht dan ook niet dat Meppel-Noord een primair doelwit is voor het Iraanse regeringsleger. “Maar”, waarschuwt hij, “als het gaat om de veiligheid van onze burgers, dan kunnen wij geen enkel risico nemen.”

Woenders noemt een eventuele aanval van Iran op Meppel-Noord ‘zeer onverstandig voor de Iraniërs: “Onze buurtwacht is uitgerust met moderne communicatiemiddelen, waarmee wij elke verdachte beweging vroegtijdig kunnen waarnemen. Onze buurtwachters staan via WhatsApp voortdurend met elkaar in contact. Ayatollah Khamenei weet dat donders goed.”