Wanneer is de auto van Verstappen verkrijgbaar voor de consument?

Technici van Red Bull Racing zijn al maanden bezig met de ontwikkeling van de RB15. Toch is de kans dat de auto ooit beschikbaar komt voor de consument uiterst klein. Dat zegt Formule 1-journalist Paul Kammerlaan.

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

De Formule 1 wordt vaak gezien als een proeftuin voor de consumentenmarkt. Maar de kans dat de RB15 van Max Verstappen een verkoopsucces wordt is klein. “De auto gaat wel hard, maar is verre van praktisch”, zegt Kammerlaan. “De RB15 heeft onvoldoende zitplaatsen. Een vrijgezel kan er misschien nog iets mee, maar voor een gezin met kinderen is de wagen echt ongeschikt.”

Volgens de autojournalist moet er bij Red Bull Racing veel veranderen om het bedrijf succesvol te maken. “Je hoort vaak mensen zeggen dat ontwikkelingen in de Formule 1 belangrijk zijn voor de autoindustrie, maar is dat echt zo?”, vraagt Kammerlaan zich af. “De RB15 heeft een gedurfd, sportief ontwerp. Maar misschien is de wagen een beetje té sportief. Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat consumenten massaal warm lopen voor dit model.”