14 ℃

Chaos door verdwijnen flitsbezorgers: Nederlanders genoodzaakt zelf boodschapje te doen

Chaos door verdwijnen flitsbezorgers: Nederlanders genoodzaakt zelf boodschapje te doen
Foto: Ellyy / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Na Gorillas en Zapp verdwijnt nu ook flitsbezorger Getir uit Nederland. De ondergang van de flitsbezorgers zorgt voor diepe ellende en chaotische taferelen. Steeds meer Nederlanders moeten nu zelf een boodschapje doen, met alle gevolgen van dien.

Deze week werd bekend dat ook flitsbezorger Getir haar activiteiten in Nederland stopt. Dat is een groot probleem voor Nederlanders die onmiddellijk een banaan of een zakje pinda’s nodig hebben. Sommige Nederlanders moeten bij gebrek aan een flitsbezorger zelf naar de supermarkt.

Vooral in de grote steden zijn veel mensen voor hun spoedboodschapje afhankelijk van flitsbezorgers. Daar liggen supermarkten soms honderden meters uit elkaar en niet iedereen heeft een scooter.

De Amsterdamse Liesbeth Montana (28) is de wanhoop nabij, nu haar flitsbezorger ermee gestopt is. “Als ik nu ineens een blikje zwarte olijven nodig heb, weet ik niet meer wie ik moet bellen”, zegt ze. “Ik heb de gemeente gevraagd of ze een tijdelijke flitsbezorgdienst kunnen opzetten voor noodgevallen, maar zij zeggen dat ik zelf maar naar de winkel moet met mijn luie reet. Zo gaan ze met burgers om tegenwoordig.”

 
Deel dit artikel: