14 ℃

D66 wil spoeddebat over dalende populariteit Joost Klein

D66 wil spoeddebat over dalende populariteit Joost Klein
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com / Ruud Janssen / AVROTROS

DEN HAAG - D66 wil binnen twee dagen een debat in de Tweede Kamer over de afgenomen populariteit van songfestivalkandidaat Joost Klein. Partijleider Rob Jetten wil weten wat er nodig is om het tij te keren.

Met nog maar enkele dagen te gaan tot het Eurovisie Songfestival wordt de kans dat Joost Klein het festival wint steeds kleiner. Vorige week stond Klein nog in de top 3 van favorieten, maar na de eerste repetities nam het vertrouwen van de bookmakers af. “Het is evident dat we op deze manier niet verder kunnen. Als we nog kans willen maken op de overwinning, dan moeten we nu maatregelen nemen. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan een ander dansje”, aldus D66-leider Rob Jetten.

Op beelden van de repetities is te zien dat Joost Klein tijdens zijn act wordt bijgestaan door Stuntkabouter en Appie Mussa in een blauw kippenpak. “Ik wil niet op voorhand gaan speculeren, maar daar ligt wellicht een oorzaak van de dalende populariteit”, zegt Jetten. “Het is van groot belang dat we de cruciale punten van deze act nog eens tegen het licht houden. De toekomst van Europapa staat op het spel.”

 
Deel dit artikel: