14 ℃

Johan (62) kan door oorlog al twee jaar niet aan Oekraïense importbruiden komen

Johan (62) kan door oorlog al twee jaar niet aan Oekraïense importbruiden komen
Foto: myschka 79 / Depositphotos.com

WIJDENES - De oorlog in Oekraïne duurt inmiddels al ruim twee jaar. Natuurlijk is dat een ramp voor de lokale bevolking, maar ook in Nederland zijn de gevolgen merkbaar. De 62-jarige Johan Schanders kan al twee jaar niet aan een nieuwe Oekraïense importbruid komen.

Niet alleen het transport van goederen, maar ook het personenvervoer vanuit Oekraïne wordt door de oorlog bemoeilijkt. Op diverse online platforms worden nog Oekraïense importbruiden aangeboden, maar onduidelijk is wanneer ze kunnen worden geleverd. Ruim 150 Nederlandse mannen zitten nog op hun Oekraïense te wachten.

Volgens liefhebber Johan Schanders uit Wijdenes is het vrijwel onmogelijk om een Oekraïense vrouw te importeren. “Begin 2022 heb ik al een vrouwtje besteld, maar ze is er nog steeds niet”, zucht hij. “Volgens de laatste berichten zou ze ergens op een luchthaven staan.”

Johans geduld begint langzaam op te raken. Zolang zijn nieuwe bruid niet is geleverd, zal hij het moeten doen met zijn huidige vrouw Natalia. “Deze kan nog wel effe mee, maar ze is al 34”, zegt hij, wijzend op de lijntjes in haar gezicht.

 
Deel dit artikel: