14 ℃
Terugblik

Dit heeft Wilders al bereikt sinds zijn monsterzege bij de verkiezingen van 2023

Dit heeft Wilders al bereikt sinds zijn monsterzege bij de verkiezingen van 2023
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - De PVV van Geert Wilders boekte bij de laatste verkiezingen een historische zege. Hoog tijd om nu, bijna een half jaar later, op een rij te zetten wat de sympathieke politicus sindsdien heeft bereikt.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in november 2023 wist de PVV van Geert Wilders het aantal Kamerzetels ruim te verdubbelen. De partij ging van 17 zetels naar maar liefst 37 zetels. “Zelden in de geschiedenis maakte een partij zo’n grote sprong voorwaarts”, zegt politiek analist Fons Knielen. “Wilders is een man die van aanpakken weet. Niet eindeloos blijven ouwehoeren, maar dóen. En het resultaat mag er zijn.”

De kiezer wilde verandering. Nu we bijna een half jaar verder zijn, is het interessant om eens te kijken naar wat Wilders sinds zijn monsterzege allemaal al heeft bereikt.

Er is dus al ontzettend veel gebeurd, maar dat is volgens de analist allerminst reden om met de armen over elkaar te gaan zitten: “Nee, er is nog genoeg te doen. Als we het partijprogramma van de PVV erbij pakken en er met de stofkam doorheen gaan, zijn er enkele dingetjes die nog moeten worden afgehandeld. Maar in grote lijnen heeft Wilders alle beloftes waargemaakt. Nederland stemde een half jaar geleden massaal op de PVV en Wilders heeft hen niet teleurgesteld.”

 
Deel dit artikel: