Verstappen dolblij: “Kampioenschap is al binnen”

Foto: Motorsports Photographer / Shutterstock.com

Voor Max Verstappen is het seizoen eigenlijk al beslist. In het nieuwe Formule 1-seizoen wordt hij opnieuw kampioen. Dat zei hij na afloop van een uitstekende kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. 

Bij de kwalificatie op het circuit van Bahrein behaalde Verstappen vrijwel pole position. Alleen Charles Leclerc was in zijn Ferrari net iets sneller en won uiteindelijk ook de Grand Prix.

Verstappen sprak van een positieve start van het seizoen. “Het enorme niveauverschil tussen mij en de overige coureurs was goed te zien. Eigenlijk kun je nu al zien wie het nieuwe Formule 1-seizoen op zijn naam zet. Dat ben ik”, aldus de dolblije Verstappen. “Bij de andere jongens mis ik toch een stukje zelfvertrouwen.”

Max Verstappen is naar eigen zeggen helemaal klaar voor de huldiging op 20 november: “Ik verheug me daar echt op. Het is de tweede keer dat ik kampioen wordt in de Formule 1. En als je kijkt naar de prestaties die ik dit seizoen nog ga neerzetten, heb ik het kampioenschap dubbel en dwars verdiend.”