Verras je vriend met harige oksels

De zomer komt eraan. Het wordt warmer, dus de kleding wordt luchtiger. Twee invloedrijke stylisten geven hun visie op de modetrends. Ze zijn het erover eens: okselhaar mág weer!

okselhaarAl sinds de jaren ’90 zijn gladgeschoren oksels de norm. Maar die tijd is volgens de Amerikaanse styliste Diane Maybrick voorbij. “Geschoren of gewaxte oksels kunnen echt niet meer. Deze zomer gaan we voor de natuurlijke look. Een mooie pluim okselhaar is heel aantrekkelijk. Hoe meer, hoe beter!”

Op terrasjes zie je steeds meer vrouwen pronken met hun okselhaar. Het is heel hip om even nonchalant je armen omhoog te doen, om te laten zien wat je in huis hebt.

Donatello Peloso werkt als body designer in de Italiaanse modestad Milaan. “Mannen durven het meestal niet te zeggen, maar ze zien hun vrouw veel liever met een flinke bos dampend okselhaar.”, legt Peloso uit. “En dat geldt ook voor de schaamstreek.”

De nieuwe okselmode hoeft geen probleem te zijn voor vrouwen die hun okselhaar hebben laten weglaseren. Een Amerikaans bedrijf komt binnenkort op de markt met okselpruikjes.