Steeds meer automobilisten durven aan de pomp te onderhandelen over de prijs

Foto: Maria Sbytova / Shutterstock.com

Terwijl de meeste Nederlanders aan de pomp nog steeds de volle mep betalen, is er een groeiende groep automobilisten die van tevoren heel bewust onderhandelt over de prijs. Een paar minuten afdingen kan soms al een paar tientjes verschil maken.

Dat automobilisten bij het tankstation de moeite nemen om te onderhandelen, is volgens brandstofmakelaar Wijnand Tocht logisch: “Dat heeft te maken met de hoge brandstofprijs. Waar mensen vroeger gewoon de slang erin hingen en de tank volgooiden, zie je dat ze tegenwoordig eerst gaan afdingen”, zegt brandstofmakelaar Wijnand Tocht. “Mensen gaan heus niet meer zomaar akkoord met de vraagprijs die pomphouders op het bord zetten.”

Hoe werkt dat afdingen dan precies? Volgens Tocht is het vooral een spel: “Ten eerste moet je niet wachten tot je tank al bijna leeg is. De pomphouder weet dan dat je snel moet tanken en kan in principe vragen wat hij wil. Je onderhandelingspositie is veel sterker als je niet direct benzine nodig hebt.”

“Begin je onderhandelingen altijd met een vriendelijk gesprekje”, adviseert Tocht. “Geef de pomphouder bijvoorbeeld een compliment voor zijn mooie tankstation. Als de sfeer tijdens de onderhandelingen goed is, kun je een betere prijs bedingen.”

“Vervolgens kom je met een eerste bod. Zet laag in: bijvoorbeeld 1,50 per liter. De pomphouder zal misschien boos weglopen, maar dat hoort bij het spel. Na een tijdje komt de pomphouder terug met een aanbod. Soms probeert hij je te verleiden met airmiles of een gratis kopje koffie, maar trap daar niet in. Laat zien dat je alleen geïnteresseerd bent in de brandstof. En word je het niet eens over de prijs? Schroom dan niet om door te rijden naar de volgende pomp.”