Steeds meer arme gezinnen stappen over op topinkomen

De armoedetrend in ons land lijkt z’n langste tijd te hebben gehad. Steeds minder mensen kiezen ervoor om te leven van een minimum inkomen. Een topinkomen is juist weer populair.

Foto: New Africa / Shutterstock.com

Een paar jaar geleden was het nog trendy om rond te komen van een minimum inkomen. Hele gezinnen leefden onder de armoedegrens. Maar de hype lijkt voorbij. Arm zijn is niet meer ‘cool’.

Miranda Coolle (31) leefde bijna tien jaar van een bijstandsuitkering. “Ik vroeg mijn uitkering aan in 2010. Ik ging naar de voedselbank en zo. Het was crisis hè. Toen was dat hip. Met een bijstandsuitkering hoorde je er helemaal bij”, vertelt ze. “Die armoede was best geinig, vooral voor mijn kinderen. Maar een half jaar geleden had ik geen zin meer in al die toestanden. Ik stapte over op een topinkomen. Nu verdien ik weer gewoon een ton per jaar.”

Toch leven in ons land nog honderdduizenden mensen onder de armoedegrens. Miranda begrijpt daar helemaal niets van: “De hype is al lang voor bij hoor. Arm zijn is echt zó niet meer cool. Stop met die gekkigheid en ga met je tijd mee.”