Red Bull Karting aast op Max Verstappen

Het kartteam van Red Bull heeft z’n oog laten vallen op Max Verstappen, na zijn prestatie bij de Grand Prix van Rusland. Op het circuit van Sotsji  eindigde de jonge coureur op de vierde plaats. Red Bull Karting zou de jonge Formule 1-coureur dolgraag aan z’n renstal willen toevoegen.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

“Het is een jongen om in de gaten te houden. Het is mooi om te zien hoe Max zich in korte tijd heeft ontwikkeld. Hij is al bijna klaar voor het echte werk”, zegt Peter McWilliams, teambaas bij Red Bull Karting.

Door onhandig rijgedrag wist Verstappen bij de Grand Prix van Rusland geen podiumplaats te veroveren. Daarover zegt McWilliams: “Max is in de Formule 1 om ervaring op te doen. Daar mag hij zulke fouten nog maken.”

In de autosportwereld gonst het van de geruchten over Max Verstappen en zijn op handen zijnde overgang naar Red Bull Karting. McWilliams bevestigt dat Red Bull Karting interesse heeft: “Er zijn gesprekken geweest, ja. Over een tijdje is de overstap naar de kartwereld zeker mogelijk. De Formule 1 is wat dat betreft een prima leerschool.”