PvdA start verkiezingscampagne 2025

Foto: Rijksoverheid / Martijn Beekman / Wiki Commons CC

PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen heeft vanmiddag de aftrap gegeven voor de verkiezingscampagne voor 2025. “Nederland heeft over vier jaar behoefte aan een eerlijke toekomst”, aldus een strijdvaardige Ploumen.

De stemmen van de verkiezingen van dit jaar zijn nog niet eens allemaal geteld. Is het niet wat te vroeg om nu al bezig te zijn met de campagne voor 2025? “Absoluut niet”, zegt Ploumen. “Natuurlijk hopen we op winst bij de komende verkiezingen, maar we moeten ook realistisch zijn. Wij nemen nu alvast ons verlies en kijken vol vertrouwen naar de verre toekomst.”

Uit de eerste peilingen blijkt dat de PvdA in 2025 kan rekenen op twee Kamerzetels en misschien zelfs meer. “De peilingen laten zien dat tientallen kiezers zich over vier jaar kunnen vinden in de plannen van de PvdA. Dat geeft vertrouwen”, zegt Ploumen verheugd. “Je moet niet te snel willen groeien, maar De Piratenpartij zijn we al voorbij. Het zou me niet verbazen als de PvdA over vijf-, zeshonderd jaar de grootste partij van Nederland is.”