ZIELIG: Prinsesjes niet welkom bij Prinsjesdag

Een flinke domper voor Alexia, Amalia en Ariane. De prinsesjes zijn niet welkom bij de viering van Prinsjesdag in Den Haag. “De regels zijn erg oneerlijk. Het is heel triest dat uitgerekend kinderen daar de dupe van zijn”, zegt royaltykenner Geert Hofmans.

Foto: RVD / Wesley de Wit

Terwijl hun vader en moeder feestvieren in de Ridderzaal moeten Alexia, Amalia en Ariane gewoon naar school. Ze zouden niet uitgenodigd voor Prinsjesdag, omdat ze prinsesjes zijn. Een smerige streek, zo vindt royaltykenner Hofmans. “Alexia, Amalia en Ariane komen er niet in, terwijl andere prinsessen wél naar binnen mogen. Prinses Laurentien en prinses Margriet bijvoorbeeld, zij zijn er gewoon bij. Leg dat maar eens uit aan kinderen.”

Hofmans stelt voor om het protocol aan te passen: “Prinsjesdag is Prinsjesdag, maar dan moet je wél consequent zijn. Er zouden alleen prinsjes moeten worden toegelaten. Geen enkele prinses zou de Ridderzaal nog moeten betreden. Daarmee voorkom je een hoop discussie. En bij twijfel kan er natuurlijk altijd even gevoeld worden.”