Politie bekeurt overtreders Hitteplan

Vanwege het warme weer heeft de overheid het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. Toch lijkt niet iedereen zich daar aan te houden. De politie heeft al tientallen boetes uitgedeeld aan overtreders.

Foto: Peter Braakmann / Shutterstock.com

De regels in het Nationaal Hitteplan zijn bedoeld om de bevolking te beschermen tegen het hoge temperatuur. In delen van ons land wordt een hittegolf verwacht. Wie het Nationaal Hitteplan niet naleeft kan rekenen op stevige boetes.

In Zoetermeer werd zaterdagmorgen een man bekeurd die niet voldoende gedronken had. Agenten waren daarna genoodzaakt om de man nóg een boete te geven, omdat hij zich te druk maakte. Ook dat is volgens het Hitteplan verboden.

Op de A12 werd een man langs de kant gezet die nog geen waterijsjes had gegeten. Dat leverde hem een boete op van 65 euro. Verder schreef de politie diverse bekeuringen uit aan mensen die ramen en deuren niet gesloten hielden.

Volgens het Nationaal Hitteplan is zeer gekruid eten met warm weer onverstandig. Agenten zullen rond etenstijd huis aan huis controleren of die regel wordt nageleefd.