14 ℃

Tweedehands crypto populair onder ouderen op vrijmarkt Koningsdag

Tweedehands crypto populair onder ouderen op vrijmarkt Koningsdag
Foto: Nieuwspaal

HILVERSUM - Een meisje met een blokfluit. Een grabbelton. Een oranjebittertje. En dan ineens: tweedehands crypto! Vele ouderen hebben spontaan de oranje tompouce laten vallen om de beurs te trekken en hun slag te slaan. Een tafereel dat zich op de vrijmarkt van Koningsdag in diverse plaatsen in Nederland heeft voorgedaan.

Onder de schaduw van oranje vlaggen, met de geur van verschaald bier en bitterballen in de lucht, verzamelen zich groepen oudere dames en heren rond kraampjes met handgeschreven borden waarop “Tweedehands Bitcoin te Koop” staat geschreven. Met hun brillen op de neus en mobiele telefoons in de hand, lijken ze vastberaden om deel te nemen aan de digitale revolutie – zij het met een vleugje nostalgie.

“Wie had gedacht dat ik op mijn leeftijd nog zou worden betrokken bij zoiets moderns als cryptocurrency?” lacht Truus (77) uit Hilversum terwijl ze haar portemonnee tevoorschijn haalt om een transactie te doen. “Maar als het werkt voor mijn kleinkinderen, waarom dan niet voor mij?”

“Ik heb gehoord dat bitcoin de toekomst is” mompelt de 72-jarige Henk, terwijl hij een paar honderd euro omwisselt voor een plastic muntje met de letters BTC erop. Lachend steekt hij hem in z’n zak. “Haha, die heb ik toch maar even mooi op de kop getikt voor vierhonderd euro! Ik heb gehoord dat één zo’n muntje op internet al meer dan vijftigduizend euro waard is.”

 
Deel dit artikel: