14 ℃

Emmen betaalt koning geen vergoeding voor bezoek op Koningsdag

Emmen betaalt koning geen vergoeding voor bezoek op Koningsdag
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

EMMEN - Bij zijn bezoek aan Emmen was koning Willem-Alexander erg welkom, maar onderzoek wijst uit dat de Emmenaren minder gastvrij zijn dan ze lijken. Koning Willem-Alexander kreeg voor zijn bezoek op Koningsdag namelijk geen enkele vergoeding van de gemeente.

“De koning moest veel kosten maken om in Emmen langs te kunnen komen”, zegt koningshuiskenner Geert Hofmans. “Ten eerste waren er de reiskosten. Daarnaast heeft de koning een nieuw kostuum aangeschaft en moest er ’s middags een broodje gegeten worden. Dat kost allemaal geld, maar de gemeente Emmen betaalde hiervoor geen enkele vergoeding aan de koning. Dat is ronduit schofterig. We hebben het hier wel over de koning, hè!”

Hofmans vindt het sowieso vreemd dat een bezoek van de koning gratis is: “Zo’n bezoek op Koningsdag trekt veel bezoekers naar Emmen. De stad profiteert hiervan. De koning is feitelijk een soort artiest. Het is toch normaal dat je zo iemand een honorarium geeft?”

Volgens Hofmans onderstreept de kwestie het gierige imago van de Drentenaren: “Emmen verwacht dat de koning wel eventjes gratis komt opdraven, maar zo zit de wereld niet in elkaar. Emmen wil wél goede sier maken met een bezoek van de koning, maar is te vrekkig om die man er een fatsoenlijke vergoeding voor te geven. Dat is erg asociaal.”

 
Deel dit artikel: