14 ℃

Máxima geeft Emmen gouden tip: “Een filiaal van de Bijenkorf zou wonderen doen voor dit dorp”

Máxima geeft Emmen gouden tip: “Een filiaal van de Bijenkorf zou wonderen doen voor dit dorp”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

EMMEN - Koningin Máxima straalde als vanouds tijdens haar bezoek aan Emmen. Als geen ander weet zij Zuid-Amerikaanse warmte met Nederlandse gezelligheid te verenigen. Toch had ze nog enkele gouden tips voor het dorpsbestuur.

“Het was echt een fantastische Koningsdag in deze leuke dorpje in Twente”, antwoordde koningin Máxima op de vraag of ze een fijne dag had beleefd in Drenthe. Volgens haar was het enthousiasme van de Drentenaren hartverwarmend: “Ik vind het heel onterecht dat dit stukje Twente de naam Achterhoek heeft. Ik vind ze midden in het leven staan.”

Maar koningin Máxima vindt niet alles aan Emmen fantastisch: “Na de officiële festiviteiten wilde ik met mijn dochters nog wat shoppen, maar dat viel erg tegen. We hebben alleen een paar onderbroeken en sokken voor Willem kunnen kopen bij de Hema. Normaal gesproken verlaten we een stad met tassen vol kleding, of het nu New York, Londen of Parijs is. Om te beginnen zou ik Emmen dus aanraden om een filiaal van de Bijenkorf te openen. Dan komen de winkels van Chanel en Burberry vanzelf.”

 
Deel dit artikel: