Oplichters willen niet meer met keukenverkopers geassocieerd worden

De oplichtersbranche wil niet meer in verband worden gebracht met malafide keukenverkopers. “Zo ga je niet met klanten om”, zeggen oplichters over de keukenverkopers die deze week werden beboet.

Foto: Goodluz / Shutterstock.com

Drie grote keukenbedrijven zijn bestraft door de Autoriteit Consument en Markt. Het gaat om de keukenzaken die behoren tot de Mandemakers Groep: Brugman, Mandemakers en Keukenconcurrent. De bedrijven zouden klanten jarenlang met dubieuze verkooptrucs hebben misleid.

De keukenverkopers verleidden bezoekers van onder meer de Huishoudbeurs met een ‘speciale beurskorting’ op keukens. Klanten die er in trapten kregen een nepcontract voorgelegd. Volgens de toezichthouder is dat misleiding.

Professionele oplichters zijn niet te spreken over de handelswijze van de keukenverkopers. “Met dit soort praktijken willen wij niets te maken hebben”, zegt woordvoerder Robert Sneppers. “Wij willen mensen op een eerlijke manier oplichten. Daar past dit gedrag niet bij. Met dit soort walgelijke acties bezorgen keukenverkopers de hele oplichtersbranche een slechte naam.”