Obama krijgt borg Witte Huis niet terug

Barack Obama krijgt de borg die hij betaalde aan de verhuurder van het Witte Huis niet terug. Tijdens een inspectieronde bleek dat de voormalige Amerikaanse president een puinhoop achterliet in de huurwoning. “Naar de borg kan hij fluiten”, briest huisbaas Jeff Hoban.

wittehuis-washington-whitehouse

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Idrisulas

Obama woonde met zijn gezin precies acht jaar in het Witte Huis. Direct na zijn vertrek inspecteerde de verhuurder de staat van de luxe villa. “Ik wist niet wat ik aantrof. Overal lagen lege bierflesjes. In het kantoor had iemand met bloed op het behang geschreven. Dat moet recentelijk gebeurd zijn. Wie doet nou zoiets?”, vraagt Hoban zich af.

In het huurcontract staat dat de vertrekkende president de woning netjes moet achterlaten. Obama betaalde in 2009 twee maanden huur als borgsom. De verhuurder is niet van plan om dat bedrag terug te storten. “Het Witte Huis is volledig uitgewoond. Het gaat weken kosten om de boel op te knappen.”

In het toilet van het Witte Huis kreeg de verhuurder nog een onaangename verrassing. “Misschien was het bedoeld als grap. In de pot lagen tientallen grote boodschappen te wachten op de nieuwe huurder. Obama had waarschijnlijk al weken niet doorgetrokken.”